Variaciones

Variaciones

Sones- 

048
  • CD
  • LP
  • Album Digital
09/09/2014

Dotore presenta 'Variaciones', el seu tercer disc, tot projectant un canvi de rumb formal i sònic. Un salt atrevit, encertat i actual amb el qual s'allunya del folk i el pop-rock melòdic clàssic, per apropar-se amb fermesa a gèneres contemporanis i formes de producció més pròpies de l'electrònica pop, hip hop o R&B.

O com algú ha dit, "com si els Beach Boys i Steve Reich haguessin proposat col·laborar en un disc per al segell Tri-angle”. Un nou i sorprenent treball que ja es pot escoltar a les plataformes digitals Deezer i Spotify.

'Variaciones' es publica en format digital, Cd i en vinil, en una edició especial numerada de només 100 còpies amb 8 portades intercanviables de cuidat disseny a càrrec de Gorka Villaescusa. Es pot adquirir ja a la botiga online de Sones.

En aquest nou treball, Dotore ens convida a viatjar geogràfica, sensorial i espiritualment a través del globus terraqui a la recerca d'anhels.

'Variaciones' presenta la sensibilitat i detallisme de l'obra prèvia de Pablo Martínez Sanromá -'Demonios al otro lado del océano' (Primo, 2007) i 'Los veranos y los días' (Sones, 2011)-, traslladats ara a un nou terreny dotat de matisos electrònics, una producció que s'allunya de la costumbrista instrumental i la incorporació, com a peça vertebral de les cançons del, ja batejat pels seus amics com a "Dotórgano".

Aquest instrument inventat, creat i articulat pel propi Pablo consisteix en un teclat que emet les seves veus prèviament gravades amb cada nota de l'escala que és capaç d'entonar, tot permetent una amplitud de jocs corals i una sorprenent conjunció de sonoritat orgànica i natural amb l'electrònica. Així, els teclats, bases rítmiques i el treball vocal cobren aquí principal rellevància i les guitarres passen a un terreny més subtil, fins i tot xiuxiuejant.

Un treball circular que, com també ho és el món, en algun moment ens havia de trobar i guiar-nos cap a la calor.