El filo de los días tranquilos

El filo de los días tranquilos
  • Single Digital
17/12/2013

Seguim desvetllant de mica en mica cadascuna de les 8 cançons -amb la seva portada corresponent- que formaran el nou treball del donostiarra Dotore. El segon tema escollit és "El filo de los días tranquilos".

Aquesta cançó és l'única que va sobreviure a un projecte que va voler fer el músic amb l'ús exclusiu de la veu, una mica més experimental i que, finalment, va abandonar. "En aquest projecte utilitzava un sampler que vaig fabricar a partir de la meva pròpia veu i que he recuperat en aquest disc. Aquest tema està compost gairebé completament mitjançant aquest instrument de veus que els meus amics van anomenar com a broma "Dotórgano" i ara ja és un instrument més del disc. En aquesta cançó no la reforcen línies de baix sinó que el baix són les meves pròpies veus llançades amb aquest sampler. És una cançó especial per a mi i quan l'escolto amb la distància reconec influències clares en treballs d'Arvo Pärt, Clams Casino o Scott Walker per exemple. L'he produït jo mateix, amb l'ajuda de Guillermo Astrain (Delorean) i mesclada per Brian Hernández”.

En el seu tercer treball, 'Variaciones', Dotore projecta un canvi de rumb formal i sònic. Un salt atrevit, encertat i actual amb el qual s'allunya del folk i el pop-rock melòdic clàssic, per acostar-se amb fermesa a gèneres contemporanis i formes de producció més pròpies de l'electrònica.